S V E A  H Ä S T K R A F T


UTBILDNING AV HÄSTAR & HÄSTMÄNNISKOR

Företaget startades upp 2014 och erbjuder utbildning för hästägare och yrkesverksamma inom hästbranchen samt träning och utbildning av hästar.

Jag lär alltså ut hur du kan träna och utbilda hästar och lära dem nya saker, främst inom områdena allmän grundträning, problemlösning och inridning. När dessa grunder väl är befästa är det lätt att applicera kunskapen för att vidare utbilda sin häst mot högre klasser, då principen är densamma oavsett nivå. Stort fokus ligger på att effektivt kunna ge hästen signaler som den förstår för att på så sätt öka säkerheten i hanteringen av hästar.

All träning bygger på vad forskare under de senaste hundra åren har kommit fram till kring hur djur (och människor) lär sig vilket kallas för inlärniningsprinciperna. Mer information om detta finns under fliken inlärningsprinciperna.

Sammanfattningsvis så riktar sig Svea Hästkraft till dig som vill hitta ett effektivt och trevligt sätt att samarbeta med din häst för att ni tillsammans ska kunna uppnå bättre resultat både i vardagshanteringen och på tävlingsbanan.


SARA HILLER

Jag som driver företaget heter Sara Hiller. Jag älskar att undervisa och att utbilda människor och deras hästar, dels för att de ska kunna ha så roligt som möjligt tillsammans men även för att de ska kunna nå så bra resultat som möjligt.

Jag är diplomerad hästutbildare (Equitation Science International), utbildad level 2 ridlärare och certifierad Monty Roberts instruktör.

Hästutbildarprogrammet jag gått heter Diploma of Equitation Science och motsvarar en högskoleutbildning i hästvetenskap. Jag läste kursen på deltid och distans och tog examen sommaren 2022, kursen motsvarar 1,5 års heltidsstudier.

Ridlärarutbildningen gick jag på Strömsholm där jag examinerades våren 2013. Utbildningen i Join-Up gick jag på Monty Roberts gård Flag Is Up Farms i Kalifornien i USA där jag certifierades våren 2014.

När jag själv rider är det hoppning jag tycker är allra roligast, men även ett dressyrpass för någon inspirerande tränare är något jag verkligen uppakattar.SAMMANFATTNING AV ÖVRIGA ERFARENHETER:

Utbildning i att hålla sitsanalyser på Flyinge ABs ridsimulator - 2021

Ridlärare på Karlshems gårds ponnyridläger - somrarna 2014 - 2021

Utbildade unga och ohanterade hästar i Uruguay i 3 månader - Vintern 2014-2015 (Finns att läsa om på min för tillfället inte så aktiva blogg sara-hiller.blogspot.se)

Ridlärare, Västerhaninge ridskola, Blåkulla gård - 2014

Praktik, Flag is up farms (Monty Roberts gård i Kalifornien) - 3 månader 2013-2014

Ridlärare, Södertälje ridkola samt Stall Bergtorp i Södertälje - Extrajobb 2007, 2011 & 2013

Lägerledare/Ridlärare, Kjulsta gård i Hölö samt Stall Ekensberg i Enhörna - Somrarna 2001-2005

Tränade/tävlade ponnyer hos fam. Lönberg, Enhörna - 2002-2004