Facebook

Gilla min facebooksida för att få information om nya kurser och clinics mm.

(placeholder)

S V E A  H Ä S T K R A F T

UTBILDNING / TRÄNING AV HÄST

För dig som kanske har stött på något problem med din häst t.ex. vid lastträning eller för dig som vill att din unghäst ska förberedas för ryttare på ett genomtänkt och logiskt sätt så åker jag både ut till dig som kund eller tar i mån av plats emot hästar för träning på Ekerö där jag bor.

Träningen anpassas efter varje individ och efter dina önslemål och målet är att din häst ska fungera bättre i den miljö där den ska hanteras om det så är hemma på stallplan, innanför dressyrstaket, på uteritten eller på parkeringen på tävlingsplatsen.

I grunden går all träning ut på att ge hästen chansen att själv göra olika val. Beroende på vad hästen väljer ges sedan ett tydligt svar på om det var ett bra eller mindre bra beslut hästen tog. All träning sker helt utan våld, och bestraffning med spö eller kedja förekommer aldrig. Det är dock inte det samma som att hästen får göra som den vill. Genom tydliga regler och positiva konsekvenser för önskat beteende samt negativa konsekvenser för oönskat beteende blir det lätt för hästen att göra rätt och den kommer att vilja göra det människan ber av den. Genom att få hästen att själv vilja utföra en uppgift kommer den dessutom anstränga sig lite mer än om den känner sig tvingad.

Läs gärna mer om konceptet Join-Up under fliken med samma namn.

Lastträning / problemlösning