Facebook

Gilla min facebooksida för att få information om nya kurser och clinics mm.

(placeholder)

S V E A  H Ä S T K R A F T

FÖRELÄSNINGAR

Om man vill ha en teoretisk genomgång för en större grupp hästintresserade kan jag komma ut till ert stall och hålla en föreläsning i ämnet Join-Up. Jag berättar om hur hästar lär sig och varför de beter sig som de gör.  Vi går igenom vanliga problem, varför de uppstår, hur man undviker problemen samt hur man kan lösa dem om de redan uppstått. Vi diskuterar även i mindre grupper hur vi vill att hästar ska behandlas och försöker sätta fingret på vad som är viktigast för att få en bra relation till hästen man rider även när man hanterar den från marken.

Föreläsningen passar bra för både ridskoleelever och privatryttare och innehållet kan anpassas efter utbildningsnivån på deltagarna. Hästens beteende är intressant för både nybörjare och för de mer erfarna ryttarna.

Pris varierar beroende på upplägg. Tveka inte att kontakta mig för mer information och offert.

CLINICS / DEMOS

Ska ditt stall anordna en temakväll/teoridag, eller är ni ett gäng som känner för att bli inspirerade av en intressant demo så kommer jag gärna ut och berättar och visar vad Join-Up är.

Jag har en flyttbar runpaddock (även kallat rundkorall) som kan ställas upp i ridhus eller på ridbana där jag kan demonstrera Join-Up och arbetet med hästen lös eller i Dualygrimman (Monty Roberts egenutvecklade träningsgrimma).

Jag förklarar hur hästar lär sig och hur man använder tryck och eftergift för att ge hästen tydliga signaler för vad som är ett önsvärt respektive oönskat beteende från hästen.

Exakt upplägg kan variera från stall till stall men ungefär 3 hästar brukar vara lagom att jobba med under en kväll. Då hinner jag både visa Join-Up, arbete i Duallygrimman och problemlösning av något slag beroende på vilka hästar som finns tillgängliga. Jag står för rundpaddock och övrig utrustning för att träna hästarna, ni står för hästar, sittplatser för åskådarna samt eventuell ljudförstärkning.

Hör gärna av er för mer information och för offert på just ert upplägg.

Lastträning / problemlösning