Facebook

Gilla min facebooksida för att få information om nya kurser och clinics mm.

(placeholder)

S V E A  H Ä S T K R A F T

JOIN UP ®

Ordet Join-Up används dels för att beskriva det helshetskoncept där man i allt umgänge med hästen försöker vara så rättvis och tydlig som möjligt för att hästen ska förstå vad man vill och menar. Detta sker helt utan att använda våld, men inte utan att sätta tydliga gränser.

Join-Up är även namnet på ett särskillt pass där man jobbar med hästen lös i en rundpaddock eller på en öppen yta och man eftersträvar att få hästen att vilja vara hos en istället för ifrån en. Egentligen är det just det specifika ögonblick när hästen kommer in till en i mitten av rundpaddocken som benämns som Join-Up men även hela proceduren brukar kallas Join-Up.

Som enskillt träningspass i rundpaddocken är det lämpligt att göra Join-Up 3-6 gånger i hästens liv. Det är alltså inte något som ersätter ett ridpass eller tömkörningspass utan kan mer ses som en grund för den relation man bygger upp med hästen man jobbar med.

Konceptet Join-Up, eller inställningen till hästen är däremot något man kan leva efter varje dag och att studera hästens beteende och skaffa sig mer kunskaper om hur hästar lär sig är till oerhört stor nytta vid all träning av hästar

Klicka här eller på loggan nedan för att läsa mer om Join-Up, hur man utbildar sig till certifierad Monty Roberts instruktör samt vilka fler instruktörer som är verksama i Sverige!